Ontdekt ─ Jack

Jack is een nieuw burgerrestaurant, mijn wederhelft is gek van hamburgers dus testen we met veel plezier de nieuwe plekjes uit. We zijn nog steeds op zoek naar de gourmetburger die de perfectie benadert.

In Gent komen de gourmetburgerzaken als paddenstoelen uit de grond, maar lang niet iedere burgerjoint heeft ons lekkere burgers kunnen voorschotelen.

Onze favoriete zaak is nog steeds Paul’s Boutique, oorspronkelijk uit Kortrijk maar gelukkig is er ondertussen ook een Paul’s in Gent!

Maar misschien komt daar verandering in en wordt Jack onze favoriete burgerjoint?

We hebben gekozen voor take-away, tijdens het wachten hebben we de sfeer even kunnen opsnuiven. Heel gezellig, het houten interieur en enkele vergulde elementen zorgen voor een warme sfeer. De tafeltjes en banken zijn van massief hout en geven ook een kwaliteitsvolle indruk.

Jammer genoeg, wanneer je kiest voor eat-in, word je burger en de frietjes geserveerd in een wegwerp kartonnen doosje. Dat doet serieus afbreuk aan de sfeer van de zaak, vind ik.

Je hebt keuze uit een aantal basic burgers die je elders ook op het menu vindt, en een aantal verrassende smaken om terug te vinden tussen een burger en ook enkele veggie alternatieven.

Alle burgers worden gemaakt van premium rundsvlees, de veggie burgers van hazelnoot.

Wij hebben gekozen voor de Bacon Jack (Mijn lief maak je blij met ofwel een cheese burger, ofwel met een bacon burger.) en de Paris Jack. We hebben een menu gekozen, dus met de burger komt ook nog een portie frietjes, ‘t zijn van die dikke frieten – heerlijk, en een drankje.

Links: Paris Jack met Brie, honing, walnoten, gestoofde appel en een zoete dressing.

Rechts: Bacon Jack met tomaat, sla, spek, cheddar, barbecue saus en gebakken ui.

De foto’s zijn genomen na de rit richting huiswaarts, via de hobbelige kasseibaantjes van Gent, dus de burgers zijn wat door elkaar geschud.

Krokant broodje, sappige en smaakvolle burger en heerlijk in combinatie met de brie en appel. Ik heb ervan genoten en hoewel ik de prijzen aan de hoge kant vind zie je ons daar zeker nog eens terug.

Onze favoriet blijft onveranderd, maar Jack komt zeker in de buurt.

meer informatie over JACK!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s