DIY ─ Summer rolls

Een makkelijke lunch of een snelle hap boordevol vitaminen, zo zou ik spring rolls en summer rolls omschrijven. Het is ook het moment om aan restverwerking te doen: gooi overschot groentjes bij elkaar op een rijstvel en klaar. Min of meer.

Onlangs heb ik summer rolls gemaakt, dat is de ongefrituurde versie van de ‘loempia’. Dit wordt gemaakt van rijstvellen en gevuld met lekkere verse groentjes. Meestal zit er geen vlees in maar soms wel eens scampi. En ze worden koud gegeten.

Spring rolls zijn eigenlijk zoals wij het kennen loempia’s. De gebakken of gefrituurde summer roll bevat naast groenten ook vlees, vis of zeevruchten.

Rijstvellen kan je vinden in de grotere warenhuizen en zeker en vast in de Aziatische winkel of toko. Om de rijstvellen te gebruiken, want deze zijn hard en breken wanneer je ze zou willen vouwen, laat je ze even weken in een kom lauw water.

Wanneer ze zacht en flexibel zijn, dep ze even af en laat ze liggen op een vochtige handdoek. Nu kan je ze vullen met je favoriete groente.

Ik heb gekozen voor avocado, wortel, komkommer, sojascheuten, mais, erwten, paprika, sla. Maar de keuze ligt bij jou, je kan zo veel variëren!

Het vouwen is eenvoudig, leg de groenten in het midden van het vel. Vouw beide zijkanten naar binnen, daarna de onderkant naar het midden toe. Nu kan je de roll beginnen oprollen met onderaan te beginnen.

Omdat de rijstvellen vochtig zijn, blijft het aan elkaar kleven tijdens het oprollen en hoef je er niets op te strijken om het kleven te verzekeren.

Deze fantastische foto’s heb ik gevonden via google en pinterest.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s