Daring Bakers ─ Lamingtons

For the May challenge Marcellina from Marcellina in Cucina dared us to make Lamingtons. An Australian delicacy that is as tasty as it is elegant

Deze maand hebben we Lamingtons gemaakt, ik had er nog nooit van gehoord en ik was heel benieuwd om deze lekkernij te maken en te proeven.
Lamingtons zijn van oorsprong Australisch, het is een blokje biscuit gedopt in chocoladesaus en dan gewenteld in kokosschilfers. Soms worden er twee op elkaar gelegd met daartussen gelei.

 Ik ben helemaal niet zot van kokosnoot en mijn wederhelft al helemaal niet. Als alternatief heb ik lamingtons gemaakt met geroosterde amandelschilfers.
Om te beginnen maken we een biscuit, hiervoor heb je nodig:
  • 4 eieren
  • 120 gram suiker
  • 120 gram bloem

Klop de eieren los en voeg de suiker toe, verwarm al kloppend tot 50°C, giet over in een mengkom en klop tot een smeuïge massa. Spatel de bloem in grote bewegingen er onder, bewerk de biscuit zo weinig mogelijk want anders kan hij invallen.

Stort uit in een met bakpapier beklede ovenschotel en verdeel het beslag gelijkmatig in de schotel. Bak 30 minuten op 170°C.

Wil je piepen naar je biscuit? Niet doen! Als je je ovendeur opent kan je biscuit invallen door de plotse koude lucht. Wacht dus geduldig tot de wekker rinkelt! Neem hem uit de oven, ontvorm de biscuit en laat afkoelen.

Snij de biscuit in rechthoekjes. Het is geen slecht idee om de biscuit een dag op voorhand te maken, dan is de biscuit steviger en makkelijker om door te snijden.

Je kan de biscuit ook eerst doormidden snijden om hem te bestrijken met gelei, leg de helften dan terug op elkaar en snij in rechthoeken.

Maak de chocoladesaus
  • 400 gram poedersuiker
  • 40 gram cacaopoeder
  • 15 gram gesmolten boter
  • 120-180 ml melk

Meng poedersuiker en cacaopoeder en roer de gesmolten boter en 120 ml melk erbij.  Voeg eventueel meer melk toe als de chocoladesaus niet vloeibaar genoeg is.

Vul een kommetje met kokosschilfers (of in mijn geval: geroosterde amandelschilfers).

Dompel de cakejes in de chocoladesaus en laat overtollige saus er af druppelen, wentel dan in de kokos.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s