Dessert ─ Rabarber scones

Nogmaals een receptje met rabarber, ‘t is helemaal in het seizoen en daar moeten we van profiteren! Ik heb wat rabarberstengels extra uit de tuin gehaald om eens iets nieuws en origineels te maken. Rabarber scones! Friszurig maar de honingglazuur zorgt voor een zoete toets.

Verwarm de oven tot 200°C. Snij enkele stengels rabarber (ongeveer 150 gram) in blokjes en meng met een lepel kristalsuiker. Door het met suiker te mengen komt er sap vrij uit de rabarber dat later niet in het deeg zal trekken.

Meng 260 gram zelfrijzende bloem, 50 gram suiker, een snuif zout, en zeste van een sinaasappel. Snij 75 gram koude boter in blokjes (haal je mes door de bloem om te voorkomen dat de boter aan het mes kleeft) en kneed door de droge massa tot je een crumble krijgt.

Meng 1 ei en 170 gram room en roer onder de crumble totdat het een vast deeg is. Voeg indien nog wat bloem toe als het deeg niet vast genoeg is. In dit geval is het beter om een wat vaster deeg te hebben omdat de rabarber ook vocht zal afgeven. Voeg de rabarber toe en meng het eronder.

Stort het deeg uit op een bebloemde oppervlakte en bol het deeg een beetje op zodat het makkelijk is om het plat te duwen en er een schijf van te maken. Deze mag redelijk dik zijn, zo’n twee à drie centimeter. Verdeel het deeg in acht gelijke driehoeken. Leg de scones op een bakplaat en bak 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Ondertussen kan je de glazuur maken. Meng twee eetlepels honing met een lepel melk (de honing die ik gebruik is vaste dus de melk maakt het makkelijker om te mengen met bloemsuiker) en voeg bloemsuiker toe totdat je de gewenste dikte hebt.

Besprenkel de afgekoelde scones met de honing glazuur.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s