Koken met restjes ─ Quesadilla

Op zoek naar een eenvoudige en snelle lunch, een verademing tussen de saaie boterhammen en broodjes? Maak dan eens een quesadilla!

Je kan er heel wat kanten mee uit want de vulling kan je vrij kiezen. Wat je sowieso nodig hebt is gemalen kaas en tortilla’s. Ik heb gekozen om een quesadilla te maken met een overschotje chili con pollo. Het was een mini portie en niet genoeg voor de lunch. Er lagen nog enkele tortilla’s in de frigo en ook nog een overschotje gemalen kaas.

Zo doe je het:

Verwarm een pan op een laag vuur, je hebt geen olie of boter nodig dus leg de eerste tortilla in de pan. Strooi er gemalen kaas overheen. Dat mag zo veel of zo weinig zijn als je wil, maar zeker voldoende om alles aan elkaar te kleven. Bedek met een rijkelijk laagje chili. Bestrooi nogmaals met gemalen kaas en lepel eventueel wat salsa erover heen. Bedek met een tweede tortilla.

Bak beide kanten tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en snij in vier hoeken. Heerlijke chili, krokante tortilla, oozy gesmolten kaas en een pikante touch.

Enjoy!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s