Popcorn rotsjes

Lekker gezellig is dat, een avondje voor de tv hangen. Extra leuk met een kom popcorn. Dit is een leuk en lekker alternatief voor de klassieke popcorn. Het is niet echt een recept maar iets dat je op je gevoel en instinct moet klaarmaken. Dat klinkt misschien niet aanlokkelijk maar het is super eenvoudig, én je hebt maar drie ingrediënten nodig: boter, marshmallows en popcorn.

IMG_20151124_211257.jpg

Op het schap staat er nog een potje pofmais dus heb ik mijn eigen popcorn gemaakt. Aangezien ik dat niet vaak doe is het de uitgelezen moment om dat toch eens te doen, zo geraakt die mais ook eens op.
mais poffen, simpel: beetje olie in de pan, mais in de pan. Vuur zet je middelhoog, deksel op de pan en wachten. Af en toe een schudden zal geen kwaad kunnen, dan heb toch al minder kans op verbrande popcorn.

Doe de popcorn in een schaal en laat afkoelen. Zet een pot op een vuur en doe er 150 gram boter in, laat op een zacht vuur smelten.
Voeg marshmallows toe wanneer de boter gesmolten is, voeg beetje bij beetje de marshmallows toe. Ik heb mini marshmallows gebruikt en heb de bodem van de pot helemaal bedekt tot ik de boter niet meer zag. Roer ze onder de boter en roer zachtjes tot ze helemaal gesmolten zijn, voeg dan weer wat marshmallows toe tot je de juiste consistentie hebt.

Je wilt een plakkende en smeuïge ‘saus’ hebben. Geen idee hoe ik het moet beschrijven. Het is zijn allemaal plakkende slierten in feite. Giet dat over de popcorn, en spatel het eronder.

Laat wat afkoelen zodat je het makkelijk kan bewerken met je handen. Ondertussen kan je een bakplaat bedekken met bakpapier of boterpapier. Hierop leggen we de popcorn bites.
Maak je handen nat, zo blijft de marshmallow niet aan je handen kleven, en rol bolletjes van de popcorn marshmallow mengeling. Denk er aan om regelmatig je handen nat te maken, en werk de hele kom af.

Laat afkoelen, opstijven in de koelkast. Als de massa niet plakkerig meer aanvoelt is ze klaar om verorberd te worden. Leg ze in een serveerschaal en zet je favoriete film op!

Enjoy!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s