Kerst

Kerst is voor mij maar een betekenisloze feestdag, ik denk dat alle kerkelijke feestdagen hun betekenis verloren zijn door de commercialisatie ervan. Het aantal pakjes onder de kerstboom, dat is wat telt, niet met wie je rond de kerstboom zit. Als kind deden wij dat niet, wij hadden, een paar weken ervoor, sinterklaas al en een week later had je Nieuwjaar waar we een cent kregen. Allez, nog altijd krijgen in feite. Jammer, de teloorgang, maar dat houdt mij niet tegen om mijn eigen betekenis eraan te geven.
Voor kerst hebben we eens een goede daad gedaan, en weet je, dat voelde goed! Genereus zijn en niet inzitten met geld en of je er wat voor terug krijgt. Gewoon eens een ander helpen, zo veel moeite is dat niet. 🙂

Op een forum vroeg iemand of het voor iemand mogelijk was om Tierenteyn mosterd op te sturen, de bekende Gentse mosterd. Hij is van Canada en was op vakantie geweest in Europa en zijn vriendin heeft toen een pot mosterd gekocht. Ze vindt ‘t heerlijk maar helaas is hij bijna op, hij wou haar verrassen op kerst met een pot mosterd.
Aangezien wij zo goed als in Gent woonden voelden wij ons geroepen! Zo gezegd, zo gedaan. Althans, dat dachten we. Blijkbaar zijn de verzendkosten naar Canada vanuit België torenhoog -beginnende bij 60 euro en ik heb zelfs prijzen gezien boven de 150 euro- dus mochten we het al afblazen.

Of niet… Blijkbaar is het in Nederland veel goedkoper, het was maar iets van een 20 euro om het pakje te verzenden. Gelukkig ben je vanuit Gent snel in Nederland dus hebben we dat zo gedaan. Een beetje valsspelen, maar ‘t is voor een goed doel. We moesten ook een Nederlandse postcode opgeven, dus we hoopten dat het goed en wel in Canada geraakte, anders hadden we één of andere mens een plezier gedaan met een pot mosterd.

IMG_20151207_111324

Naast een pot mosterd hebben we er ook nog Gentse neuzekes bijgestoken en een doos pralines. Als we dan toch bezig zijn, kunnen we er nog altijd wat leuke dingen erbij steken. We mochten tot 5kg gaan om in dezelfde prijs te blijven. 🙂

Het is gelukkig toch putje winter -toch in Canada, hier is er niet echt sprake van winter- dus dat blijft allemaal goed onderweg.

Het inpakken dat mocht ik alweer doen, manlief gaat lopen met de eer en ik doe het knutselen, typisch! Dozen en noppenfolie, er was er al snel eentje paraat om eens te komen kijken wat ik weer van plan was.
Het was een serieus werkje om de pot mosterd ingepakt te krijgen, maar ‘t is me dan toch gelukt. Alles pastte net in de doos, dat geraakt veilig en wel across the pond. Nog een kerstkaartje erbij natuurlijk. 🙂

Een paar dagen voor kerst is het aangekomen in Canada, alles is goed en wel toegekomen, hoera! Ze zijn ook heel blij met de pralines en neuzekes, gelukkig zijn het zoetebekjes.

Ik vond het heel fijn om het te doen en ik raad iedereen aan om ook eens wat liefs te doen voor zijn/haar naaste!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s