Over opvanggezin zijn

Ik ben opvanggezin bij Kat Zoekt Thuis. Dat wil zeggen dat wij, naast onze twee deugnieten, meestal nog andere katten een thuis geven. Een voorlopige thuis, we verzorgen ze en geven ze alles wat ze nodig hebben en we zoeken voor hen ook een goede, nieuwe thuis.

Ik ben nu bijna twee jaar opvanggezin en heb al tientallen katten opgevangen en, hoewel het soms moeilijk is, het is een van de beste beslissingen die ik ooit genomen heb. Vrijwilliger zijn, iets goed doen in de wereld, een doel hebben dat geeft een warm gevoel vanbinnen.

Bij ons komen er allerlei katten binnen, alle vormen en maten. Straatkatten, gedumpte katten, kittens, zieke katten, schuwe katten, tamme katten. We hebben al allerlei ‘kleurtjes’ in opvang gehad en ons besluit is: iedere kat is prachtig in al zijn kleuren en geuren, in al hun pracht en praal.

Momenteel zijn alle opvangertjes vertrokken naar hun forever-home, buiten Gemma -maar zij is schuw en zit hier al eventjes en dat zal zo nog even blijven maar ondertussen is ze lid van onze familie- het is hier zo rustig. Na twee super speelse kittens is dat wennen.

Ze laten gaan, ze zien vertrekken dat doet altijd een beetje pijn want voor hoe lang of hoe kort ze hier vertoeven, ze zijn altijd een deel van het gezin. Maar we vinden altijd troost in het feit dat ze een goede thuis hebben gekregen, eentje die ze verdienen. Het is altijd leuk om nog eens iets te horen van hoe het gaat met hen.

Ja, er zijn hier nog drie pluisballen en ja, dat klinkt veel maar dat voelt zo niet aan. Onze katten zijn heel rustig en ook Gemma is van rustige aard. Ik weet dat ik ervan moet genieten want het kan snel veranderen, dus dat zullen we maar doen! Een knuffelavond met onze twee deugnieten klinkt als een gezellige avond.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s