Over mezelf

Hallo daar!

Ik ben Silke en ik ben geboeid door alles wat met eten te maken heeft, ik ben een ware foodie. Dat wil ik delen met jullie, ik wil inspireren, creëren en ontdekken.

In mijn mid-twenties en momenteel leef en woon ik in Gent. Gent is een vree wijze stad, echt waar! Maar mijn roots liggen in de Vlaamse Ardennen en hunker terug naar de rust. Komende van een boerendorpje gaat het drukke stadsleven nooit wennen. Ik voel me er wel thuis, wetende dat het een tussenstop is in mijn leven en ik kijk er naar uit om te verhuizen naar rustigere oorden.

Als ik in de keuken sta probeer ik graag iets nieuws uit of combineer ik ongewone smaken met elkaar. Ik probeer te streven naar een gezonde keuken en zo sta ik regelmatig stil bij wat er op mijn bord terecht komt.

Mijn grote passie is bakken, als kind ben ik daarmee opgegroeid. Patisserie voelt voor mij heel natuurlijk aan, het zit in mij of toepasselijk verwoord: het zit bij me ingebakken. Daarom heb ik ook voor de opleiding brood- en banketbakker gekozen. In het dagelijkse leven ben ik dus bakker, maar thuis voelt dat voor mij anders aan en doe ik maar wat.

Daarnaast ben ik een crazy cat lady en kunnen er, volgens mij, niet genoeg katten in huis zijn. Om de vrede in huis te bewaren, en met oog op de fysieke en mentale gezondheid van onze katten, behoren er momenteel twee hartendieven (lees: deugnieten) tot ons gezinnetje. Naast de twee vaste zijn hier regelmatig katten in opvang.
Ja inderdaad, ik vang katten op en ik doe dat via Kat Zoekt Thuis. Meestal zijn dat verwilderde katten of kittens. Zij komen hier terecht en ik probeer ze zo veel mogelijk te laten wennen hun nieuw leven als huiskat. Ik vind dat heel waarderend en leuk, maar zeker ook uitputtend, om katten te socialiseren. Daarna zoek ik een nieuwe thuis voor hen en als alles goed aanvoelt kunnen zij ook vertrekken naar hun forever home. Alle fritsen en fratsen kan je volgen van de bengels kan je volgen op mijn Facebook.

Ik ben ook nog eens zot van oldtimers! nieuwe en recente wagens, dat spreekt mij niet aan, ze hebben geen ziel en er is geen rijplezier. Ik ben helemaal verknocht aan de oudere modellen van BMW, maar eens 1970 of ouder kan je mij een plezier doen met eender welke oldtimer. Zelf heb ik twee oldtimers, een E30 (een semi-oldtimer waarvan het model een oldtimer is maar mijn auto (nog) niet) en een E28. Het zijn twee zalige auto’s en het is zo’n plezier en avontuur om ermee te rijden (behalve wanneer ik naar het tankstation rijd) en ik zou het voor niks anders willen inruilen.

Wel, dat is wat uitgebreider geworden dan gepland…
TL;DR: Ik ben Silke en ik besta uit drie peilers: crazy cat lady, oldtimer fan en last but not least een foodie. Over dat laatste blog ik dus!

Enjoy!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s